dimecres, 14 de gener del 2009

XTEC

L'altre dia el nostre grup vam fer la exposició de XTEC.
En un primer moment els hi vam fer entrar a una pàgina web que vam fer per facilitar una mica l'explicació, i a vegada l'estudi. La pàgina web es la següent.


Després els hi vam fer una avaluació inicial que constava de les següents preguntes:
1.Què és l’xtec?
2.De qui depèn l’Xtec?
3.Finalitat de l’xtec:
4.Qui hi té accés?
5.Què costa donar-se d'alta?
6.Quin tipus d’informació hi podem trobar?


Vam comprovar que la majoria de gent no sabia el que era, després vam procedir a la explicació del tema.
Primer els hi vam explicar que era l'XTEC. L'XTEC és la Xarxa Telemàtica d’Educació de Catalunya. És una página web propietat del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La seva finalitat és proporcionar eines de treball i información sobre l’àmbit educatiu al professorat d’escoles catalanes.
Després vam entrar a cadascun dels apartats de la pàgina, on els hi donavem una activitat per fer, per després explicar com l'havien realitzat.
Després vam entrar l'Agenda, que és la secció de la pàgina Xtec on es pengen les noticies que informen de cursos, de concursos, de premis, de conferències i d'altres informacions d'interès dirigides als mestres.

Vam parlar del projecte en xarxa, que dona la possiblitat que els mesters enviin les seves propostes, al igual que poden rebre propostes d'altres professors. És a dir, es un apartat de caire altruista, ja que s'ajuden mutuaments els uns als altres sense esperar res a canvi.


Per acabar, els hi vam dir que fessin una enquesta, que està a la mateixa pàgina web, que vam fer, i després ens la van enviar. Simplement hio vam fer per a veure si havien aprés alguna cosa. Els resultats van ser bastant positius.