dimarts, 13 de gener del 2009

EL BLOG D'ANNA PEREZ

L'Anna Pérez és una professora del Col·legi CEIP Drassanes, la qual va vindre a la nostra universitat per donar-nos una conferencia sobre la importància que té avui dia el blog.

Al principi va parlar d'innovacions relacionades amb els blogs, com poden ser els posts, blocaire, cotosfera, etc. També va parlar de la possibilitat que té la gent de crear i compartir informació (o continguts) mitjançant el web 2.0. Anteriorment només hi havia la possibilitat de rebre informació, però no de crear-ne. Algunes de les eines que va esmentar i que es poden fer servir mitjançant el web 2.0 son el youtube, el messenger, etc. Són eines que avui dia són molt utilitzades per la majoria d'usuaris d'internet del món. Amb els blogs podem treballar en la xarxa i i ens dona la possiblitat de posar comentaris, comentar altres blogs, penjar vídeos, etc.

L'anna va posar el blog de la seva escola com a exemple, i ens va explicar que fan els seus alumnes amb aquesta eina, com també fan altres nens d'altres escoles amb el blog. Realment és una eina que ofereix un munt de possibilitats a tothom.

Va fer una pregunta molt interessant. La conferenciant va qüestionar si les escoles són capaces d'evolucionar paral·lelament amb les noves tecnologies, o si es quedaran estancades tal com estan. Personalment penso que la iniciativa dels blogs és molt interessant, i pot obrir moltes portes i es pot pujar un esglaó en aquesta evolució.

Les frases més significatives, i que més m'han cridat l'atenció són:

  1. "Hem de donar sentit didàctic i educatiu al youtube": Hem de fer un bon us del youtube, ja que es un eina que veu la majoria del món. Si pengem alguna cosa, que sigui amb algun fí lúdic, educatiu, etc.
  2. "L'estructura de les escoles i els alumnes són del S. XIX": Amb això vol dir que la majoria d'escoles encara viuen al passat.
  3. "Els professors encara són del s.XX": Amb això vol dir que la nova onada de professorat, no està al dia de les noves tecnologies. Tampoc hi ha gaire iniciativa per a reciclar-se.