dimecres, 14 de gener del 2009

NOTICIA: GOOGLE PERMET VEURE ELS MÉS MÍNIMS DETALLS DE 14 OBRES MESTRES DEL MUSEO DEL PRADO

Aquesta és una noticia exterta del Periodico de Catalunya, el dia 14/1/09.
NOTICIA

Aquesta nova iniciativa, duta a terme amb la tecnologia exclusiva de Google Earth, es podràn veure imatges del Museo del Prado amb el més mínim detall.

Es podrà apreciar tot el que no arriba a captar una càmera digital. Una càmera digital convencional ofereix 10 megapixels. Amb aquesta nova eina, els internautes podràn veure a 14.000 megapixels, suficient per a veure qualsevol detall insignificant a simple vista.

Amb aquesta nova iniciativa, la restauració d'obres d'art serà molt més efectiva. La meva opinió és que també pot arribar a esser molt útil a les escoles, ja que per exemple en assignatures com "Historia de l'art" aquesta eina pot arribar a ser de gran ajuda. Es poden arribar a interpretar molt millor les obres d'art.
També pot ser útil perque els nens tinguin una mica de coneixement sobre l'art, ja que és important tindre una mica cultura general.


Aqui teniu un video bastant interessant amb imatges del procés que s'ha seguit per fer aquesta eina, així com també imatges de les obres d'art amb més detall.




Per si algú li interessa fer una visita interactiva per el Museo del prado, aqui li deixo el link.

Google Earth