dimecres, 14 de gener del 2009

La viquipedia

L'altre dia els nostres companys de classe vam exposar la viquipèdia. La viquipèdia es podria definir com a una enciclopedia virtual interactiva.

Les entrades de viquipedia tenen algunes paraules marcades en blau, ja que són links que obre a una altra pàgina de la wikipedia per aprofundir més sobre aquella paraula.
No és una eina fiable al 100%, ja que és pot tergiversar els contiguts que posem de mala manera. S'ha donat més d'un cas que s'han publicat noticies falses, anunciant per la mort d'aluna persona important, creant alarma i temor entre la gent. Per lo tant, s'ha de fer servir la viquipedia amb la finalitat d'ajudar-se els uns els altres, sense fer mal o malmetre la imatge d'altres persones. Cal dir que és una eina que pot ser molt útil per treballar a clase, ja que si es fa un treball grupal, cadascú pot aportar el seu gra de sorra, es pot modificar, o ampliar les coses que fan els membres del grup, etc.


Les seves principals característiques són:

  1. Tots els usuaris la poden consultar, i tenen la possibilitat de modificar i afegir continguts, per tal de que el tema que se'tà tractant a la viquipedia estigui en condicions òptimes. Encara que hi ha d'algunes que no es poden modificar, com algunes viquipedies d'entitats de molta importància.
  2. Cada usuari ha d'escriure les seves própies idees. No es permet enganxar i copiar continguts d'altres fonts d'informació. Es pot considerar delicte contra el copyright.
  3. La viquipedia té un historial on queden guardats els usuaris que han fet les modificacions pertinents
  4. Té multitud d'idiomes.
  5. Etc...